Ο Διευθυντής Ερευνών του ΕΑΑ, Επιστημονικός Υπεύθυνος της Επιχειρησιακής Μονάδας BEYOND του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και Υπεύθυνος του Εθνικού Κόμβου (NOC) του Προγράμματος Space Surveillance and Tracking (SST) Δρ. Χάρης Κοντοές επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρίας Hellas Sat S.A., όπου συναντήθηκε με τον Υπεύθυνο Κέντρου Ελέγχου Δορυφόρων κ. Αλέξανδρο Ρασσιά και τα υπόλοιπα μέλη της επιστημονικής ομάδας του οργανισμού και αντάλλαξαν απόψεις στο πλαίσιο ειδικού Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Hellas Sat και των φορέων που συμμετέχουν στο εθνικό πρόγραμμα GR-SST.
Συζητήθηκαν επιπλέον θέματα συνεργασίας αμοιβαίου επιστημονικού και ερευνητικού ενδιαφέροντος και ανταλλαγής επιστημονικής και ερευνητικής τεχνογνωσίας σε εθνικό επίπεδο, αλλά και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EU-SST.
Σημειώνεται ότι από αυτήν τη χρονιά, η χώρα μας συμμετέχει ενεργά στο Πρόγραμμα EU-SST με την αξιοποίηση εθνικών υποδομών τηλεσκοπίων των Φορέων ΕΑΑ, ΙΤΕ, ΑΠΘ, και ΕΜΠ, τα οποία έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα (Κρυονέρι-1, Σκίνακας-1/-2, Θεσσαλονίκη-1/-2, Χελμός, Κάμερα Baker-Nunn και Χολομώντας-1/-2). Σκοπός του Προγράμματος αποτελεί η συστηματική παρακολούθηση των διαστημικών αποστολών και η ορθή διαχείριση της κυκλοφορίας στο Διάστημα αλλά και η προστασία των αποστολών από διαστημικά σκουπίδια και ατυχήματα.